… så er der lige en del ting, som du skal huske at have tjek på, inden du giver dig i kast med dit udlandseventyr.

Det kan være, du til dagligt arbejder med kloakservice i Hjørring, men at du gerne vil afprøve dine kræfter i udlandet, inden du slår dig ned med hus, børn og videre; eller du netop tænker, det kunne være et rart afbræk fra hverdagen at prøve noget arbejde af samme art, som du kender, i udlandet.

Måske trænger du til fornyet interesse for dit arbejde, som du egentlig holder af, hvor beskidt det end kan være med kloakservice, så du vil se, hvordan de gør tingene i udlandet.

Så er det også lidt en chance for at se et fremmed land og eventuelt på firmaets regning.

Firmaets regning kan jo måske komme af, at dit firma med kloakservice er blevet hyret til at ordne nogle kloakarbejde i udlandet, fordi rygtet har ført til, at I har fået så god omtale generelt, at det har spredt sig til udlandet.

Men det er jo ikke bare at hoppe på den nærmeste flyver til den destination, du skal til, med det samme.

Hvis arbejdet foregår langt væk fra Danmark, så skal man måske have nogle vaccinationer, inden man tager derhen.

Om muligt skal man også i god tid i forvejen kontakte landets repræsentanter, så du kan få tildelt et arbejdsvisum. Det ville være uheldigt at ankomme og så finde ud af, at du mangler tilladelse til at arbejde det givne sted.

Selvfølgelig skal du også generelt huske at pakke de vigtige ting, som kan være alt fra din medicin til en adapter, hvis de bruger andre strømindgange i det pågældende land, end de bruger i Danmark.

Undersøg også lige landet nærmere ved at researche på det, så du ikke falder i en turistfælde eller bliver narret på en måde, som du ellers kunne have undgået ved at tjekke den slags forud.

Ellers må du have et godt ophold!