advertorial

Man kan få tag i mange faconer og typer. Hvis du skal have ombygget dit tag, så har vi listet forskellige muligheder til tagtyper som du kan få bygget til dit hjem.

Mansardtag

Et mansardtag blev opfundet i Frankrig og er et fransk design opkaldt efter “Francois Mansart” Den øverste del er ligesom et sadeltag med en lav hældning, og den nederste del kommer 2 stejle tagflader. De nederste tagflader med den store hældning gør det muligt at man kan have et rum under taget. I andre sammenhæng bliver taget også opkaldt efter “barn roof” på engelsk, da det er en tagtype som ofte bliver anvendt i forbindelse med lader, da der er god mulighed for at udnytte tagloftet.

ombygning

Modfaldstag

Modfaldstaget kaldes også for “buttefly roof” da det er en omvendt af det traditionelle sadeltag, tagfladerne vender nemlig ind mod midten. Ideen bag det er at tag faconen gør det muligt at få meget belysning samtidig med at der er mulighed for god ventilation, dog er det ikke så godt i mod dræning af vand, da det kan være mere vanskeligt at få vandet til at løbe væk fra taget.

Tag med kvistvinduer

Dette fungerer som en udvidelse af taget, og kan kombineres med andre tagtyper som f.eks. et fladt tag. Det er tilbygning, hvor kvistvinduet bliver påbygget på et allerede eksisterende tag, og benyttes i forhold til at udnytte pladsen i huset. Dens funktion er også med til at skabe bedre mulighed for naturligt lys ind ad vinduerne.

M formet tag

M taget er flere sadel tag symmetrisk kombineret, hvilket skaber en såkaldt M form. Det minder om et savtakkede tag, som også kan bestå af flere asymmetriske sadeltage.

Alt efter hvad man ønsker kan man søge på det online. Man kan f.eks. søge på “ombygning i Frederikshavn” eller et givent område, vil der være massere af mulighed at benytte sig af.