Uanset om du skal købe eller sælge din bolig, kan du med fordel kontakte en boligadvokat og få råd og vejledning til, hvordan du bedst kan købe eller sælge din bolig. Skal du sælge kan du få rådgivning til hvordan du bedst kan sælge den. Om du skal overlade det fuldstændigt til en ejendomsmægler eller om du skal tage aktivt del i salget. Som sælger kan du også med fordel overlade forhandlingen med ejendomsmægleren til din boligadvokat. 

Som køber er der flere fordele ved at kontakte en boligadvokat allerede inden du går i banken og forhandler betingelser om et boliglån. Læs mere her https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

Tag din advokat med i banken

Mange mennesker har stor respekt for banken, så stor at de glemmer at det er en forretning som alle andre og at din bankrådgiver er ansat til at få den bedst mulige handel igennem. Altså den bedst mulige handel for banken.

Det betyder helt enkelt at det er dit job at forhandle og stille spørgsmål til det tilbud du får og gerne spørge mere end en bank. Er du ikke selv en dreven forhandler, kan du med fordel overlade den del til din boligadvokat. Selv små fordele kan blive til mange penge over en 30 årig periode.

Det samme gør sig gældende når der skal forhandles med sælger eller ejendomsmægler. Her kan du også med fordel overlade forhandlingerne til din boligadvokat som ikke alene har forhandlet mange gange før, men også ved hvilke områder der oftes gives et nedslag på. 

Vælger du selv at forhandle kan du med fordel få skrevet et forbehold ind i aftalen der siger at handlen kun er godkendt, såfremt din boligadvokat godkender den. Tilsidst kan din boligadvokat lave det praktiske papirarbejde i forbindelse med tinglysningen. Både du og sælger skal underskrive skødet ved hjælp af NemID.