Skal du sætte boligen i stand og eventuelt bygge om eller til? Så får du brug for hjælp til elektrikerarbejde, når der skal oprettes nye strømudtag, eller de eksisterende installationer skal moderniseres.

Må jeg selv udføre elektrikerarbejde i min bolig?

Når det kommer til arbejde med de elektriske installationer i boligen er det ret begrænset hvad du selv må gøre. Du må selvfølgelig gerne selv skifte en pære der er sprunget – til dette formål behøver du ikke at hidkalde en autoriseret elektriker eller el-installatør.

Er du lidt fiks på fingrene kan du faktisk også sagtens selv udskifte lampen, med fatning og det hele. Der ud over er det også helt sikkert selv at skifte en sikring. Og du må gerne selv skifte en stik kontakt, hvis du gerne vil have en der er pænere end den eksisterende – eller hvis du for eksempel gerne vil have en stik kontakt med udtag til USB stik.

Men alt hvad der vedrører de faste elektriske installationer skal du ifølge gældende dansk lov overlade til en autoriseret fagperson. Elektricitet er nemlig ikke sådan at spøge med – og elektriker arbejde er ikke for amatører. Du kan faktisk risikere at komme ganske alvorligt galt af sted når du selv fusker med installationerne, lige som du kan komme for skade at bringe andre menneskers liv og helbred i fare med dit klamphuggeri.

Skulle du være så ”heldig” blot at foranledige materiel skade – for eksempel som følge af brand i de elektriske installationer – kan du være sikker på at din forsikring ikke dækker omkostningerne forbundet med udbedring af denne. Og så kan det hurtigt vise sig at være rigtig dyrt at spare udgiften til en autoriseret elektriker eller el-installatør.

Er du bosiddende på Horsens egnen kan du med fordel vælge Egebjerg EL A/S som din el-installatør i Horsens – læs mere på egebjerg-el.dk