Måske har du hørt om tandproteser, men er usikker på hvad begrebet indebærer.

En tandprotese er ikke blot et udtageligt gebis som du måske kender fra dine oldeforældre. I gamle dage var det ikke usædvanligt at man mistede størstedelen af sit blivende tandsæt i løbet af livet.

Den obligatoriske skole tandpleje blev ikke indført før i midten af forrige århundrede, og før det var der ikke noget der hed Nul Huller generationer. Derfor var der mange som allerede fra en forholdsvis tidlig alder måtte få et gebis, eller det man i dag kalder for en helprotese.

Men der findes flere forskellige typer proteser, blandt andet delproteser, som erstatter flere tænder i munden, og som sidder fast ved hjælp af bøjler monteret på de tilbageværende tænder.

Du kan således få en let og diskret protese som er fuldt funktionel og samtidig ikke er til at skelne fra de øvrige tænder. Dette sørger en dygtig tandtekniker for.

Nu om stunder kan tandproteser nemligfremstilles af lette og stærke materialer som til forveksling ligner dine andre tænder hvad angår såvel størrelse som farve og udformning. Selv tandkødet kan efterlignes med en protese hvis dette skulle være gået tabt, for eksempel som følge af parodontose, sygdom, alders relateret svind eller måske kemo eller stråle terapi.

Du kan, med andre ord, få produceret en tandprotese som gør det muligt at skabe en holdbar illusion om et fuldt og regelmæssigt tandsæt. Og det betyder meget hvis du holder af at smile.

Hvornår har jeg brug for en tandprotese?

Hvis du har beskadiget en eller flere af dine tænder i forbindelse med et trauma, eller du har mistet tænderne på grund af forsømmelighed eller sygdom, vil du kunne få dit flotte tandsæt igen med en protese. Du kan få yderligere information omkring tilvirkning af tandproteser på https://protesetand.dk/services/.