Man mener, at nogle af de første loger og laug faktisk er opstået omkring murerfaget, da man gerne ville udveksle erfaringer internt blandt murerne, så man kunne optimere og vedligeholde faget.

Murererhvervet har jo lange og stolte rødder, der jo næsten går lige så lang tid tilbage som dengang, vi lærte at opføre huse; og da vi for mange tusinde år siden lærte at lave mursten, så var vitterligt grundstenen lagt for at lave de moderne huse og bygninger.

Det er nemlig den samme slags metode, der bliver benyttet nu om dage til at lave mursten, den er bare blevet mere effektiviseret og strømlinet, og teknologien har gjort, at vi kan komme højere og videre omkring med at bygge huse.

Men nede på jorden står den stolte murer stadig og bygger alt fra små huse til borge i hånden.

Og er der noget, som vi kan lide ved borge i historiebøgerne og fortællingerne, så er det, når de gemmer på hemmelige passager og hemmeligheder, som ikke er anført på den oprindelige plantegning.

Derfor var det endnu en grund til, at murerne holdt kært om deres fag, for når der skulle mures op til selve grundstenen i vores eksistens, så var det netop disse bygherrers håndlangere, der stod for, at man kunne lave boligen lige, som man ønskede den.

Således stod man tæt i ledtog om at bygge for eksempel en borg herefter, hvor man kunne lave skjulte korridorer og nødudgange.

Men faktisk er den slags tricks også blevet brugt til at gemme på alt fra skatte til døde mennesker.

Kongelige skatte er blevet muret inde, så de ikke kom i fingrene på fjenden, indtil man håbede på et erobre borgen tilbage, og hvis et familiemedlem blev forelsket i den forkerte, måtte man nogle gange skaffe denne ad vejen, uden det blev opdaget – dette kunne man gøre ved at mure vedkommende inde.