Er du træt af altid at skulle af sted i fitness center hver gang du ønsker at træne? Så kan du med fordel bygge et fitnessrum i dit eget hus.

Hvor skal fitnessrummet ligge?

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af hvor i boligen dit fitnessrum skal placeres. Er du i besiddelse af en fuld kælder er det oplagt at indrette fitnessrum i denne. Det kræver blot at kælderen er tør og godkendt til beboelse. Dit fitnessrum skal kunne luftes ud på behørig vis, enten via et vindue som kan åbnes eller ved hjælp af et ventilations anlæg. Så undgår du dårlig luft og et usundt indeklima, og minimerer samtidig risikoen for fugt skader og skimmelsvamp.

Kælderen er et godt sted at indrette fitnessrum. Typisk vil gulvet i en kælder bestå af beton eller cement. Dette gør at du med sindsro kan installerede tunge maskiner og lade dine håndvægte og dumb bells ligge uden at skulle bekymre dig om hvorvidt gulvet tager skade. I kælderen kan du høre høj musik uden at det generer resten af din familie. Og så er du i kælderen afskåret fra diverse distraktioner således at du kan koncentrere dig 100% om din workout.

Hvad skal fitnessrummet indeholde?

Har du kun få kvadratmeter til rådighed giver det mening at begrænse antallet af maskiner. Du kan fint klare dig med en crosstrainer eller en romaskine til opvarmning og cardio. Disse maskiner udmærker sig ved at komme alle muskler i hele kroppen igennem og er dermed rigtig gode til at få sat gang i blodomløbet – og få pulsen op. Der ud over har du brug for en god workout bænk og et sæt håndvægte. Så er du faktisk rigtig godt på vej til at have et ganske funktionel fitnessrum.

Du kan læse mere om privat fitnessrum på https://husblog.dk/alt-hvad-dit-nye-fitnessrum-behoever/