En vedligeholdt bil er en mere sikker bil. Derfor kan det være en god ide at få den forbi et værksted i Svendborg eller dit lokale værksted.  Det kan dog blive dyrt bare at køre til mekanikeren i tide og utide, så her er et par ting, som du bør have fokus på, for at have en sikker bil at køre rundt i, og som er i god stand. Du bør derfor have styr på bremser, lys, dæk, batteri, rust og stenslag. Både for din egen og andres sikkerheds skyld. For ikke alene kan en bil, der ikke er vedligeholdt skabe farlige situationer, men det kan også resultere i en dyr bøde.

Bliv set i mørket

Det er utroligt vigtigt at sikre, at alle lygter på bilen. Bilens lygter er nemlig afgørende for trafiksikkerheden. Hvis dit for eller baglys ikke virker, kan det nemlig skabe farlige situationer, da dem foran dig og bag dig, derfor ikke kan se, om du vil dreje mm. Det er derudover ulovligt at kører i en bil, hvor nogle af lygterne ikke virker, eller hvis der er fejl på lygterne, hvilket en fjerdedel af biler har, når de kommer til syn. Det skyldes oftest en forkert justering af lyset. 

Tjek bilens batteri

Du bliver for det meste først opmærksom på, at bilens batteri er ved at give op, når bilen har svært ved at starte. Det er som regel også der, at vi bliver opmærksomme på, at bilens batteri kræver vedligeholdelse. Især i de kolde måneder, er der mange, der får brug for starthjælp. Derfor kan det være en god ide for dig at få tjekket dit bil batteri, inden det kolde efterår og vinter er sat ind. Så har du en ide om batteriets kapacitet, og kan få det skiftet, hvis det er tid, uden at skulle stresse over at komme på arbejde til tiden.