Hvis du skal købe en brugt bil, har du to muligheder. Du kan købe den hos en privat sælger eller du kan købe din brugte bil hos en forhandler. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Hvis du køber en bil hos en privat sælger, har du købt bilen som beset og er ikke omfattet købeloven. Det er dog muligt at lave et forbehold i købskontrakten.

Til gengæld er den ofte billigere end hos en forhandler. Fordelen ved at købe din brugte bil hos en forhandler er at du er omfattet købeloven og der er garanti på bilen. Du kan f.eks. kigge på brugte biler på Lolland. En anden fordel ved at købe hos en forhandler, er at han som regel har haft den forbi en mekaniker, så den har fået en kærlig hånd inden den er blevet solgt videre. 

Kig forhandleren an inden du køber

Hvis du er på besøg hos en forhandler for første gang og han ikke er blevet anbefalet kan du med fordel kaste et blik på de andre biler forhandleren sælger. Hvordan er standen af bilerne. Ser de pæne ud eller ligner de noget der mere høre til hos en skrothandler.

Hvis det sidste er tilfældet, er den bil du har kig på med stor sandsynlighed også en, der høre til der.

Når du skal vælge bil er det vigtigt at du ikke alene fokuser på bilens pris alene. Det er også vigtigt at du finder ud af hvad totalomkostningerne er. Ofte kan det bedre betale sig at betale lidt ekstra for bilen og få en bedre bil end at købe en billig bil.

Her vil vægt og miljøafgifterne ofte være markant højere, især hvis det er en bil af ældre dato. Ofte vil du også skulle forbi et autoværksted med risiko for at få store værksteds regninger.