Er du overvægtig og ønsker du at tabe dig? Mangler du energi i hverdagen – fysisk såvel som mentalt? Eller er du på vej oven på igen efter en lang periode med sygdom eller medicinering? Så kan det muligvis godt betale sig for dig at opsøge en ekspert i ernæring, som kan hjælpe dig med kostvejledning.

Hvorfor skal jeg tage imod kostvejledning?

Hvis du ønsker at lægge din livsstil om, og fremover følge en sundere retning, er det oplagt at begynde med en omlægning af din kost. Kosten er på mange måder central for vort generelle helbred – det er gennem den daglige kost, at vi får tilført de næringsstoffer, som fungerer som brændstof for kroppen.

Samtidig bruger kroppen vitaminer, mineraler og såkaldte anti oxidanter i kosten til at opbygge alt for de celle strukturer, som udgør vores anatomi, til det immun system, som beskytter os imod sygdomme og infektioner. En fejlagtig ernærings strategi kan medføre overvægt og livsstils sygdomme som for eksempel diabetes 2 (gammelmands sukkersyge), diverse hjerte kar sygdomme, åreforkalkning og en række auto immune sygdomme.

Du kan ike erstatte sund og nærende kost med en vitaminpille – dertil er sammensætning af – og balancen imellem – de vigtige indholdsstoffer i en hensigtsmæssig kost alt for sammensatte og avancerede. Du bør således altid kigge på din kost som noget af det første, når helbredet skranter, eller vægten begynder at gå op. Og det kan hurtigt vise sig at være en rigtig god idé med kvalificeret vejledning fra en kompetent og erfaren kost ekspert.

Hvem kan hjælp mig med kostvejledning?

Hvis du har mod på at prøve kræfter med en kostomlægning, kan du med fordel kontakte Frede Damgaard. Frede Damgaard er ernærings ekspert og kostvejeleder, og har siden 1974 beskæftiget sig med kostens betydning for det menneskelige velbefindende og helbred. Du kan læse mere på https://www.frededamgaard.dk/