At forelske sig i en bolig og man efterfølgende sidder og drømmer om det liv, der skal leves i boligen, kan gøre det svært at være en hård forhandler. Både med banken og med sælger. Det giver dig et dårligt udgangspunkt. Derfor kan du med fordel ansætte en professionel forhandler i skikkelse af en boligadvokat. Det er en jurist der har bolighandler som speciale.

Han har den fordel, ud over at han er en erfaren forhandler, at han ikke er forelsket i boligen som du er og han er ansat til at få den bedst mulige handel på dine vegne. Han lever af at handle på sine kunders vegne og jo bedre handel, jo større sandsynlighed er der for, at du vil anbefale ham til andre. Det kunne f.eks. være en boligadvokat i Randers.

Bank og sælger

Hvor de fleste er opmærksomme på at det er muligt at forhandle med sælger om en bedre salgspris overser de fleste banken. Men her kan der være mange penge at spare. Den rente og betingelser som banken nævner er altid til forhandling.

En bank er en forretning som alle andre. Derfor kan du også ofte forhandle dig til en bedre pris. Hvis ikke går du videre til en eller flere andre banker og forhandler. Her kan du med fordel tage din erfarne boligadvokat med. Der skal ikke meget til før du har sparet mange tusinde kr. 

Du kan også med fordel tage din boligadvokat med, når du skal forhandle med sælger eller ejendomsmægler. Han, din boligadvokat, ved hvilke områder der ofte giver gode nedslag i salgsprisen. 

At han er professionel skal heller ikke undervurderes. Det giver en bedre balance, når i sidder over for sælger og ejendomsmægler. Ejendomsmægleren er på samme måde som boligadvokaten ansat til at sikre sin klient, her sælger, den bedst mulige handel. Groft sagt kan man sige, at i en bolighandel er din boligadvokat din bedste ven.