advertorial

Alt afhængig af hvor voldsomt dit alkoholmisbrug er, er der flere løsninger, og hver løsning er individuel og tager udgangspunkt i dig og din situation. Har du et stort forbrug af alkohol, men endnu ikke et reelt misbrug, kan det være nok at få nogle gode ideer og forslag til, hvordan du mindske dit forbrug. 

Er det ikke nok med gode råd og vejledning og skal der en egentlig behandling til, kan det enten ske i døgnbehandling, hvor du stadig bor hjemme og kan passe dit job og din familie. Den sidste type er hvor du bliver indlagt. Du kan læse mere om alhoholbehandling hos behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.

alkoholbehandling

Indlæggelse for alkoholmisbrug

Har du et større og voldsommere alkoholmisbrug, kan det være nødvendigt med en indlæggelse for at blive afgiftet. Er misbruget voldsomt, er det ikke muligt at stoppe med at drikke alhohol fra den ene dag til den anden. Det bliver nød til at foregå i et langsomt tempo, så kroppen, som er vant til store mænger alkohol, ikke går i chok.

Når kroppen er afgiftet er det muligt at gå videre med behandlingen, som blandt andet omhandler at kigge på de bagvedliggende årsager til misbruget. Det kan også være, at der skal mægles mellem misbrugeren og familien. Der er større succes for at en behandling lykkes, hvis der er familie og venner der bakker op om misbrugeren. Det er også muligt for pårørende at få hjælp, da et misbrug sjældent udelukkende påvirker den enkelte misbruger. 

Når behandlingen er overstået er det stadig muligt at få hjælp. Tiden efter endt behandling kan føles ensomt og der er risiko for at misbrugeren vender tilbage til gamle vaner og venner ene og alene på grund af ensomhed. Det kan den forsatte tilknytningen være med til at forebygge. Det er også her at familie og venner er vigtige.