Er det på høje tid at forny familiens – eller måske firmaets bilpark? Er du i markedet efter en eller flere brugte biler, og skal den eller de helst holde en vis standard? Vil du gerne kunne anskaffe en brugt bil uden at skulle være bange for at købe katten i sækken? Så bør du gå efter en bil fra en autoriseret brugtvogns forhandler.

Måske er du lidt betænkelig ved disse forhandlere, som i folkemunde generelt ikke har det bedste renomme. Men her skal du huske på, at en brugtvogns forhandler i høj grad lever af kundernes tilfredshed og sit gode ry og rygte – lige som alle mulige andre selvstændige erhvervsdrivende. Derfor kan du trygt købe din nye, brugte bil hos en dygtig forhandler i sikker forvisning om at kvaliteten nok skal stå mål med prisen.

Hvorfor købe brugt bil?

Måske er du stadig mere tilbøjelig til at købe en fabriksny bil, og spare al besværet. Her skal du så bare overveje, at det er meget dyrt at anskaffe en helt ny bil. Dette skyldes ikke mindst de tårnhøje skatter og afgifter, med hvilke nye biler er behæftet.

Der ud over vil din nye bil tabe størstedelen af sin værdi inden for de første tre til fem år. Dette værditab kan betyde, at du pludselig skylder mere i bilen, end den reelt er værd, hvis du altså har finansieret køb af bil ved et bil lån. Og så er det da bedre at udnytte dette værditab ved at anskaffe en brugt bil af nyere dato, som ikke vil falde mere i værdi.

Hvor kan jeg finde en god brugt bil?

Hos Det Digitale Bilhus, som er en online portal for forhandlere af brugte og nye biler, finder du et stort udvalg af biler fra producenterne Toyota, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Mitsubishi, Fiat Professional og Iveco. Se dem alle på www.detdigitalebilhus.dk