Måske er det lige på sin plads, at du indleder denne artikel med at forklare dig for, hvad en solvogn egentlig er for en størrelse, så du ikke tror, det er et replika af noget vikinge-udstyr, man fandt for lang tid siden.

Man kalder også en solvogn for en solseng, og det er måske egentlig lidt mere rammende, men rent praktisk er det et møbel, som man hovedsageligt bruger på terrasen og lader stå fremme til sæsonen og som man stiller ud og ind på samme måde, som man husker at stille urene en time frem og tilbage på året.

Skal man være mere lavpraktisk og forklare, hvad der er tale om, så er det lidt en mellemting mellem en havestol af de lækre, som minder om en udendørs lænestol, der er bygget til at kunne holde til at være udenfor og som man kan sætte pudder og havehynder på og så en udfoldelig seng, som man især bruger på overlevelsesture, hvor man ikke vil ligge direkte på jorden, men gerne være hævet lidt med denne type feltseng.

Det vil sige, at man kan lægge sig i denne solvogn og bruge den som en mellemting mellem en havestol og en feltseng, hvor man både kan ligge og slikke sol, uden man ligger direkte ned på langs horisontalt, men man kan sidde lænet lidt op, så man eventuelt kan snakke sammen med andre mennesker imens og se dem i øjnene.

Man kan også bruge den til at lægge sig i og læse, når vejret er til det, hvor man ikke er nødt til at sidde helt oprejst, som sidder man netop i en lænestol, men hvor man kan strække kroppen ud og få strakt musklerne og undgå, at man kramper i leddene eller føler sig helt radbrækket bagefter.

Dette kræver selvfølgelig, at man erhverver sig nogle gode solvogne til brug.