Akupunktur bruges i kampen mod depression i stigende grad og er blevet genstand for forskningsundersøgelser både i øst og vest. Selvom der er stor uenighed om, hvorvidt akupunktur har en vigtig plads i behandlingen af ​​depression, ved vi også at det er en virkelig svært at undersøge den type behandling empirisk.

Af denne grund er det meste af den eksisterende forskning af lav kvalitet (fra et metaanalyseperspektiv). Med andre ord er det virkelig svært at vide, om akupunktur har meget indflydelse på depression, ud over det, vi allerede ved, kan opnås ved medicin, terapi eller en kombination af de to.

Men akupunktur som behandlingsform vokser fortsat i popularitet, især i østen, og derfor fortjener den ordentlig opmærksomhed som en potentiel behandling af depression, især for dem, for hvilke andre behandlingsmetoder har fejlet.

Hvordan behandles depression med akupunktur?

Hvordan fungerer akupunktur mod depression? Akupunktøren vil indsætte nåle i bestemte punkter på kroppen der menes at forbinde til de negative følelser som patienten har.

Ifølge filosofien kan nålene fikserer blokeret energi eller ubalance i patientens krop, hvilket også vil påvirke sindet. Denne proces skal foretages en eller flere gange om ugen, afhængig af patientens individuelle situation.

Nedenfor er en liste over nogle af de punkter, der kan bruges til at lindre depression symptomer.

Hver af disse svarer til et bestemt punkt på din krop:

Lænden

Under navlen

Over midten af ​​maven

På hånden

Underside af håndleddet

På benet

Under knæet

På anklen

Når akupunktøren har indsat nålene på de identificerede steder, ligger patienten stille på et bord i fredelige omgivelser, med f.eks. musikafspilning, aromaterapi og stemningsbelysning.

Det er ikke svært at forestille sig, at omgivelser som disse kan få enhver til at føle sig bedre tilpas og mere afslappet, uanset om videnskaben bag akupunktur er gyldig.

Vestlig forskning på akupunktur og stress

Det ser det ud til at være bevis for at akupunktur er effektivt ift. at blokere stresshormoner og stressresponsen. Dette kan skyldes, at nåle aktiverer naturlige smertestillende medicin i hjernen i form af endorfiner.

Besøg http://www.hoerningfys.dk/behandlinger/akupunktur/ og find ud af mere om hvordan akupunktur kan hjælpe dig.